HISTORISCH

In 1950, in het hart van het dorp gelegen aan de poort van de Ardennen creëert Robert de jongste zoon zijn eigen bescheiden koffiebranderij.
Hij vestigt zich in de achterkamer van de ouderswinkel.
Hier legt hij de basis van zijn vak en zijn passie.

« Een uniek product en zorg aan de productie, daarmee moeten we zorgen dat de klant tevreden is ».

Mokaturc is zich geleidelijk ontwikkeld tot een referentie op het gebied van roosteren door het behoud van de ambachtelijke en regionale karakter van de productie. Zo, in een wereld van forse competitie zal deze positie toelaten om de relaties met zijn producenten te versterken. Mokaturc maakt er een punt aan zijn boeren en hun gezinnen te steunen om de kwaliteit van de koffie te behouden.

De trage rooster methode, levering aan huis, een zorgvuldige selectie van de beste kwaliteiten van Arabica, loyaliteit aan de producenten, leveranciers en klanten, dit zijn allemaal imperatieven dat het bedrijf blijft volgen vanaf het begin tot het heden.

Tien jaar geleden nam de dochter van Robert Fassotte, Francoise de teugels van Mokaturc.

Gedreven door de zelfde passie, blijft Francoise trouw, met de methode en technieken van vandaag, aan de traditie van een ambachtelijk roosteren. De kwaliteit moet blijven voor de smaak plezier van de koffieliefhebbers.